Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Μετακίνηση φωλιάς πελαργών με επιτυχία στο Λεσίνι

Με επιτυχία μετακινήθηκε, την Πέμπτη 11/02/2016,  φωλιά των πελαργών σε καταλληλότερο σημείο στο Δημοτικό διαμέρισμα Λεσινίου. Σε συνέχεια των δακτυλιώσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2015, για πρώτη φορά στο Εθνικό Πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη εύρεσης νέου χώρου για την φιλοξενία των πελαργών, προχώρησε άμεσα σε αίτημα μετακίνησης φωλιάς στην ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου, η οποία και έκανε το εν λόγω αίτημα δεκτό.
Η κολώνα στην οποία στηρίζονταν έως τώρα η τεχνητή φωλιά, βρίσκονταν εντός ιδιωτικής έκτασης, η οποία περιείχε έναν σχετικό βαθμό επικινδυνότητας σε ενδεχόμενα ακραία φυσικά φαινόμενα και εν τέλει δημιουργούνταν ζήτημα δημόσιας υγείας από τις συνεχείς διάφορες αποθέσεις.
Η εποχή, στην οποία πραγματοποιήθηκε η όλη διαδικασία, ήταν ευνοϊκή καθώς απείχε από την αναπαραγωγική περίοδο των πελαργών.

Παρόντες στην όλη δραστηριότητα ήταν τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (κ. Κασβίκης – Υπεύθυνος του Τμήματος Επόπτευσης- Φύλαξης & Εφαρμογών Διαχείρισης , κ. Παλαιός - Επόπτης & Φύλακας του Φορέα), ο εθελοντής του Φ.Δ. – ΙΒΑ CaretakerΕ.Ο.Ε (κ. Νούλας) καθώς επίσης ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου (κ. Σκαρμούτσος) με την παροχή τεχνικού προσωπικού (κ. Βρέττας, κ. Κασιδιάρης, κ. Σαλμάς) και σχετικού καλαθοφόρου, τους οποίους ευχαριστούμε ειδικά για την υποστήριξη αυτή, όπου επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η ευαισθητοποίηση της ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου σε τέτοια ζητήματα θέτοντας σε ισορροπία την φύση με τον άνθρωπο.

Αναμένοντας λοιπόν τους πελαργούς στο νέο τους σπίτι!!!

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla