Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Δυτική Ελλάδα: Το ΤΕΙ «επενδύει» στα οικοσυστήματα

Οι Φορείς Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου της Αιτ/νίας, των Υγροτόπων Βιoτόπων Κοτυχίου- Στροφιλιάς  της Ηλείας και Χελμού- Βουραϊκού της Αχαΐας, συναντήθηκαν με την διοίκηση και το ερευνητικό  προσωπικό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών με την ευρύτερη κοινωνία και τα διαφορετικά «οικοσυστήματα» της Δυτικής Ελλάδας.
Ο Αναπληρωτής Προέδρου για την Έρευνα και Ανάπτυξη Καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας αναφέρθηκε στη  δράση «Open Innovation Labs», δηλαδή τα  εργαστήρια και τις  ερευνητικές υποδομές που θα είναι ανοικτά σε όλο τον κόσμο της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Η δράση εντάσσεται στη λογική εξωστρέφειας του Ιδρύματος και στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους κοινωνικούς και  παραγωγικούς  φορείς  της περιοχής του επεσήμανε και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Β.Τριανταφύλλου. Οι φορείς διαχείρισης παρουσίασαν την κατάσταση των προστατευόμενων περιοχών, τις ανάγκες τους, τις στρατηγικές προτεραιότητες για την αναβάθμιση της λειτουργίας τους ενώ εντοπίστηκαν τα θεματικά που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές και πάνω στα οποία θα μπορούσαν να χτιστούν προτεινόμενα έργα και παρεμβάσεις.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να αναδειχθεί ως πόλος περιφερειακής καινοτομίας και να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με φορείς που παράγουν έρευνα όσο και με κάθε κοινωνικό, παραγωγικό φορέα και φορέα άσκησης πολιτικής στη Δυτική Ελλάδα, επενδύοντας στην καινοτομία και την έρευνα.

Τα οικοσυστήματα αποτελούν εργαλεία εναλλακτικής προβολής και τουρισμού, γι’αυτό είναι επιτακτική η προστασία και ανάδειξη τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla