Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Συνάντηση στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου για την προώθηση των ήπιων μορφών τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο

Την Δευτέρα 07/11/2016 ο Πρόεδρος και Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου υποδέχτηκαν στα γραφεία του Φορέα αντιπρόσωπους από ξενοδοχεία, τουριστικούς πράκτορες, ξεναγούς καθώς και πολίτες εθελοντικών ομάδων της περιοχής του Εθνικού Πάρκου. Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την ανάπτυξη οικοτουρισμού στην προστατευόμενη περιοχή. Η συνάντηση με ιδιώτες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του Τουρισμού εντάσσεται στη λογική χάραξης ενός αρχικού σταδίου οικοτουριστικής στρατηγικής.

Αρχικά ο Πρόεδρος του ΦΔ/ΛΜ κ. Φώτης Περγαντής αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και στη σημασία της προστασίας και διατήρησης του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού καθώς και της προώθησης των ήπιων μορφών αναψυχής. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Συντονιστής του ΦΔ/ΛΜ κ. Γιάννης Σελιμάς που ανέπτυξε το πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής καθώς και τις έως σήμερα πρωτοβουλίες και δράσεις του Φορέα για τον τουρισμό στους υγρότοπους ως αναπτυξιακό πόρο της περιφέρειας. Ακολούθησε συζήτηση επί των δράσεων που πρέπει αρχικά να λάβουν χώρα μετά από κατάλληλο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων μερών, ώστε να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός και μια βιώσιμη και επιτυχή εφαρμογή των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.
Η προώθηση, υποστήριξη, οργάνωση και εφαρμογή τουριστικών προγραμμάτων εντός του Εθνικού Πάρκου είναι στις προτεραιότητες του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και βασικός παράγοντας επιτυχίας του ρόλου του  που είναι η επίτευξη καλής κατάστασης διατήρησης των προστατευταίων αντικειμένων και η αειφόρος ανάπτυξη της περιοχής
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κύριοι Παπαχρήστος Θάνος (Ξενοδοχείο Θεοξένια), Αρτίκος Βασιλής (Φωτογράφος-Οικονομολόγος), Ξηρός Βασίλης και Μαρία Υφαντή ( Ξενοδοχειο Liberty), Καρρέρ Παύλος (Greece Organic Holidays), Νούλας Νίκος (Ορνιοθαπαρατηρητές Μεσολογγίου), Τσαλαφούτας Γιάννης και Χαλαζιάς Γ (Discover Messolonghi), Αποστολάκος Γιώργος (Διπλωματούχος Ξεναγός), Κοντούλα Βάσω και Παπανικολάου Κήρα (Άτυπη ομάδα πολιτών Saltsinistas) καθώς και τα στελέχη του ΦΔ.ΛΜ κ. Καρανίκα Μαλβίνα, Δράκου Αρετή και Παλαιός Νίκος.
Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με πιο εξειδικευμένη αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο, τα πιο ελκυστικά σημεία του Εθνικού Πάρκου, θεματικούς άξονες σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό, γαστρονομία κτλ, την πιστοποίηση οικοξεναγών καθώς και την παρουσία της Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla