Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

     Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου διοργανώνει μαζί με την Τοπική Κοινότητα Σταμνάς ημέρα καθαρισμού της παραλίας Σταμνάς την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 11 π.μ. Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Σταμνάς συμμετέχουν το Δημοτικό Σχολείο Σταμνάς καθώς και Εθελοντικές ομάδες του δήμου Μεσολογγίου.

    Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου προσφέρει με ελεύθερη είσοδο την παράσταση θεάτρου σκιών του Καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού «Ο Καραγκιόζης στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού». Η παράσταση θα δοθεί στις 9:00 μ.μ στο θεατράκι του Αιτωλικού, στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος σε κάθε πολίτη του Εθνικού Πάρκου από τους μικρούς μας φίλους.

    Το θέμα της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» για το 2015 είναι «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας Πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή". Ζώντας μέσα σε έναν πλανήτη ο οποίος έχει όρια, αυτή είναι η πλέον υποσχόμενη στρατηγική για την εξασφάλιση ενός υγιούς, αειφόρου μέλλοντος. Η ευημερία των ανθρώπων δεν είναι αναγκαίο να έχει περιβαλλοντικό κόστος στη γη. Όπως αποδεικνύεται, σήμερα οι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερους φυσικούς πόρους από ό,τι ο πλανήτης μπορεί να παρέχει με βιώσιμο τρόπο.

   Το να ζεις με βιώσιμο τρόπο έχει να κάνει με το να μπορείς να κάνεις περισσότερα και καλύτερα πράγματα, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους. Έχει επίσης να κάνει με το να γνωρίζεις ότι η αύξηση των ποσοστών της χρήσης φυσικών πόρων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν δεν είναι απαραίτητο υποπροϊόν της οικονομικής ανάπτυξης.

   Επομένως, η ευημερία του περιβάλλοντος, της ανθρωπότητας και της οικονομίας αυτής εξαρτάται τελικά από την υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη.