Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Ημερίδα 18 Φεβρουαρίου "Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων"

   Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγροτόπων ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας  Μεσολογγίου συμμετείχε στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στο Εθνικό Πάρκο που πραγματοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία καθώς και στη δράση «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κλείσοβας και περιλάμβανε καθαρισμό της λιμνοθάλασσας, παρακολούθηση πουλιών, πληροφόρηση των εθελοντών για τις αξίες του υγρότοπου καθώς και απελευθέρωση πουλιών.

Για το επόμενο διάστημα ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματίσει στις 18 Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι διοργάνωση εκδήλωσης – ημερίδας με θέμα «Τα υγροτοπικά συστήματα ως αναπτυξιακός πόρος της περιφέρειας : Ο Τουρισμός στους υγρότοπους».

 

   Στόχος της εκδήλωσης – ημερίδας είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες και ευκαιρίες για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του υγρότοπου ο οποίος θα συνδυάζει τον σεβασμό στο οικολογικό απόθεμα της περιοχής με την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και εισοδήματος.     Πρόγραμμα Ημερίδας

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla