Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Ειδική γραμματεία υδάτων

Μετεωρολογικός σταθμός

Χάρτης Natura 2000

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συμμετοχή του Φ.Δ/Λ.Μ στo Εισαγωγικό Σεμινάριο με θέμα «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: σχεδιάζω-υλοποιώ»

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο Εισαγωγικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δια Βίου Μάθησης με αντικείμενο τον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο που έλαβε χώρα στις 05-06 Δεκεμβρίου 2014, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Π. Μεσολογγίου, διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου-Θέρμου και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.12122014a

  Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε στις δραστηριότητες πεδίου στον χώρο της Λιμνοθάλασσας Κλείσοβας. Οι δραστηριότητες οι οποίες τελέστηκαν περιελάμβαναν:

1) Αναγνώριση πεδίου και ενημέρωση για την Οικολογική και διαχειριστική κατάσταση της Ανατολικής Κλείσοβας από τον κ. Σελιμά Γιάννη, Σύμβουλο Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Φ.Δ./Λ.Μ.,

2) Επίσκεψη στο Διβάρι της Ανατολικής Κλείσοβας και ενημέρωση για τρόπο λειτουργίας του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και

3) Ενημέρωση για την ορνιθοπανίδα της Ανατολικής Κλείσοβας από τον κ. Κασβίκη Γιάννη, Περιβαλλοντολόγο M.Sc, μαζί με παρακολούθηση της μέσω τηλεσκόπιων.

Επιπλέον έγινε διεξαγωγή φυσικοχημικών μετρήσεων (αλατότητα, θερμοκρασία νερού και ύψος στήλης νερού) και σχετική παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

12122014b

12122014c

 

 

    Είναι βέβαιο ότι τέτοιου είδους συνεργασίες συντελούν στην πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αρωγών στην περιβαλλοντική συνείδηση των μελλοντικών πολιτών του τόπου μας.

  Ως Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΠΕ Μεσολογγίου-Θέρμου και την κα. Γιαννακογεώργου Όλγα για την άψογη συνεργασία τους τόσο στην διοργάνωση όσο και στην τέλεση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. 

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla