Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Ειδική γραμματεία υδάτων

Μετεωρολογικός σταθμός

Χάρτης Natura 2000

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Επίσκεψη φοιτητών, του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Πανεπιστήμιου Πατρών

  Στις 16/12/2014, ο Φ.Δ./Λ.Μ.  υποδέχτηκε  με χαρά τους φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων  του Πανεπιστήμιου Πατρών. Η εκδρομή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Διατήρηση Βιοποικιλότητας» και «Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών» του Τμήματος, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των συμμετεχόντων φοιτητών και παρουσία της συνοδού κα. Βασιλικής Κατής,  Επίκ. Καθ. Διατήρησης και Διαχείρισης της Βιοποικιλότητας του Τμήματος.

1612201416122014b

  Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης (κ. Περγαντής) έκανε αρχικώς μία εισαγωγή στο έργο του Φορέα ως προς την ανάγκη διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών, τις διαχειριστικές πρακτικές, τα προβλήματα και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης του κέντρου πληροφόρησης, με αναλυτική παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου.

  Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιελάμβανε επίσκεψη στην λιμνοθάλασσα της Θολής, συνοδεία  των στελεχών του Φορέα (κ. Καρανίκα, κ. Παλαιός, κ. Κασβίκης), οι οποίοι  παρείχαν  την  τεχνική υποστήριξη τους (κυάλια, τηλεσκόπια)  στην ορνιθοπαρατήρηση της περιοχής, όπως επίσης ενημέρωσαν για την βιολογική αξία αυτών των σημαντικών περιοχών για τα πουλιά. Οι φοιτητές με αρκετή διάθεση για μάθηση και έξοδο στο πεδίο, ήρθαν σε επαφή με τη βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής καθώς επίσης έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις μεθόδους βιοπαρακολούθησης και αναγνώρισης ειδών ορνιθοπανίδας.

  Ο Φ.Δ./Λ.Μ. προωθεί και υποστηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες  φοιτητών αλλά και  γενικότερα πολιτών ευαισθητοποιημένων στα θέματα περιβάλλοντος.

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla