Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-11-2020

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων, με θέμα «Έναρξη δράσεων του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη)», την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στο φυσικό χώρο διεξαγωγής τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ μεγάλη απήχηση είχε και η ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση της ημερίδας, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

1 52 Copy

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και περιβαλλοντολόγους, για τις δράσεις παρακολούθησης και διαχείρισης οικοτόπων και ειδών άγριας ζωής, όσο και ορνιθοπανίδας, καθώς και για την διατήρησης και αξιοποίηση του φυσικού κεφαλαίου των περιοχών του δικτύου Natura 2000 του νομού Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και για την σημαντικότητα διατήρησης οικοτόπων και ειδών, διαφυλάσσοντας την σημαντική βιοποικιλότητα των προστατευόμενων περιοχών του Νομού.

Ο Πρόεδρος του Φορέα, Φώτης Περγαντής, χαιρέτισε την ημερίδα και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα προστασίας και διατήρησης των προστατευόμενων περιοχών ευθύνης του Φορέα. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός ενώ χαιρέτισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μιχάλης Γούδας εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην συνέχεια ο κ. Γιάννης Σελιμάς, Περιβαλλοντολόγος, M.Sc και Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης ,   παρουσίασε τις δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων του Φορέα στο πλαίσιο της πράξης του επιχειρησιακού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ενώ αναφέρθηκε για την παρακολούθηση, την μελέτη και τις δράσεις διατήρησης σπάνιων ειδών της περιοχής. Εν συνεχεία, ο κ. Γιάννης Κασβίκης, Περιβαλλοντολόγος, Μ.Sc και υπεύθυνος της Πράξης επιχορήγησης του Φορέα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ανέλυσε τις δράσεις που δεσμεύτηκε να αναπτύξει ο Φορέας τα επόμενα έτη, ενώ αναφέρθηκε και σε δράσεις καταγραφείς και διατήρησης σπάνιων προστατευόμενων ειδών της περιοχής. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες περιβαλλοντολόγους. Συγκεκριμένα, ο κ. Διονύσιος Μαμάσης, αναφέρθηκε στην θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta και την κρασπεδωτή χελώνα Testudo marginata. Ο κ. Τριαντάφυλλος Ακριώτης, αναφέρθηκε στη βιολογική ποικιλότητα των μυωξών στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τέλος, ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος παρουσίασε την επιστημονική παρακολούθηση της βίδρας Lutra lutra, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

1 76 Copy1 100 Copy 4

O Φορέας συνεχίζει δυναμικά το επόμενο διάστημα τις σημαντικές δράσεις που προανήγγειλε στην ημερίδα, με στόχο την καταγραφή, διαχείριση, διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας, οικοτόπων και ειδών, ενώ προγραμματίζει μια σειρά από ημερίδες για την ενημέρωση, προβολή και διάχυση των αποτελεσμάτων στο κοινό.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με την οργανωτική στήριξη της Εnalia Events, εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla