Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Δελτίο Τύπου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης για την Βιώσιμη Αλιεία στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

   Με επιτυχία διοργανώθηκε  την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχίας  στο κτίριο του διοικητηρίου της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολόγγι, η ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με θέμα « Η Βιώσιμη Αλιεία στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου» . Στους ομιλητές της ημερίδας συμμετείχαν στελέχη της δημόσιας διοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, επιχειρηματίες των εντατικών ιχθυοκαλλιεργειών και επιστήμονες-μελετητές. Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα σημαντικά ζητήματα της αλιευτικής διαχείρισης στο χώρο του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με την συμμετοχή μελών των φυσικών ιχθυοτροφείων, ελεύθερων αλιέων καθώς και πολιτών. Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  κ. Νίκος Υφαντής , ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος ενώ παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Μεσολογγίου κ.κ Διαμαντόπουλος και Σταράμος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ . Νίκος Μπαλαμπάνης. 

    Για το ακανθώδες  ζήτημα του φαινομένου ευτροφισμού που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα (και εφέτος) στην περιοχή της Νίδοβας (λιμνοθάλασσα Αιτωλικού) ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ.  Φώτης Περγαντής κατά την διάρκεια της εισήγησής του δήλωσε τα εξής :

«Ο Φορέας Διαχείρισης εκπόνησε μελέτη για το ποιά είναι η βέλτιστη λύση του εν λόγω προβλήματος και την παρουσίασε στους αρμόδιους παράγοντες (περιλαμβανόμενης και της Δημοτικής αρχής).  Η επικρατούσα άποψη για την πλέον εφικτή και αμεσότερη λύση είναι ότι πρέπει να αρθεί το ανάχωμα από «Κατράκειο» μέχρι Πόρο Αιτωλικού, έργο με πλήρη ωριμότητα μελετών τις οποίες συντόνισε επίσης ο Φορέας μας.  Εναπόκειται στους αρμόδιους και κατά κύριο λόγο στο Δήμο και στην Περιφέρεια να μεριμνήσουν για την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων χρηματοδότησης του έργου».

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla