Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

«Ενημερωτικές σημάνσεις αποφυγής τροχοφόρων εντός των παραλίων από τον Φορέα Διαχείρισης»

Την εμφάνιση τους έκαναν τα πρώτα χελωνάκια Caretta caretta στις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Πρωινές ώρες και στα πλαίσια έρευνας πεδίου καταγράφηκαν τα πρώτα χελωνάκια να εγκαταλείπουν τις φωλιές τους από τον δυτικό Λούρο, το Παλιοπόταμο αλλά και την αμμώδη παραλία Κόκκαλα με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα.
Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα όμως από την άλλη έχει καταγράψει να κινούνται κατά μήκος των παραλιών τροχοφόρα οχήματα αλλοιώνοντας τη φυσική ποιότητα της άμμου η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική υποβαθμίζοντας την εύθραυστη ισορροπία του οικοσυστήματος των αμμόλοφων και των αμμοθινών.
Για το λόγο αυτό ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων τοποθέτησε ενημερωτικές σημάνσεις (πινακίδες προσαρμοσμένες στο φυσικό τοπίο) προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών προς αποφυγή των τροχοφόρων οχημάτων εντός της παραλιακής ζώνης σε εισόδους του Λούρου.
Παράλληλα στέλνει μήνυμα για την ενεργό και υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση και συμπαράσταση των πολιτών και απευθύνει έκκληση για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης κίνησης των οχημάτων τους εντός των αμμωδών παραλιών σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων κατά μήκος των παραλιών και αμμολόφων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού (Νόμος 3937/2011 «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις»).

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla