Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Περίθαλψη τραυματισμένων ειδών ορνιθοπανίδας στην προστατευόμενη περιοχή λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

 

Οι επόπτες – φύλακες του  Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου -Ακαρνανικών Ορέων μετά από ενημέρωση πολιτών αλλά και κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών πεδίου, συνέλεξαν τον Ιανουάριο του 2021 έως και σήμερα, 7 συνολικά τραυματισμένα είδη ορνιθοπανίδας από την Προστατευόμενη Περιοχή Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
Πιο συγκεκριμένα συλλέχθηκαν ένα φοινικόπτερο (Phoenicopterus ruber) από το Διόνι, 2 λευκοπελαργοί (Ciconia Ciconia) από την Κατοχή, 2 αρπακτικά - μια γερακίνα (Buteo buteo) και ένας μπούφος (Bubo bubo) - από το Αιτωλικό και το Νεοχώρι αντίστοιχα, ένας ασημόγλαρος (Larus Michahellis) από το Ευηνοχώρι καθώς και ένας πορφυροτσικνιάς (Ardea purpurea) από το Αιτωλικό.
Τα τραυματισμένα πουλιά διακομίζονται για νοσηλεία την ημέρα περισυλλογής τους ή την επόμενη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα. Η μεταφορά τους γίνεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Στα τραυματισμένα ζώα χορηγείται νερό για την αποφυγή  αφυδάτωσης και στη συνέχεια τοποθετούνται σε χαρτοκιβώτιο μεταφοράς. Για  την ασφαλή μεταφορά των ζώων ανοίγονται στα χαρτοκιβώτια κατάλληλα ανοίγματα για τη διέλευση αέρα ενώ μέσα τοποθετούνται στρώσεις από σχισμένα σε λουρίδες φύλλα εφημερίδας.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί τους κατοίκους της προστατευόμενης περιοχής για την ευαισθητοποίησή τους και την ενημέρωση του Φορέα, το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας για τη βοήθεια του καθώς και την ΑΝΙΜΑ και για την άμεση ανταπόκριση τους.
Για την προστασία της άγριας ζωής, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων παρακαλεί τους πολίτες σε περίπτωση ανεύρεσης τραυματισμένων πουλιών ή και άλλων ειδών άγριας ζωής, να ενημερώνουν στο τηλέφωνο του Φορέα 2632055094  ή το Δασαρχείο Μεσολογγίου (2631028818). Σε περίπτωση ανεύρεσης τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας caretta caretta παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον Φορέα ή το λιμεναρχείο Μεσολογγίου 2631051211.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla