Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Πρόσκληση στην Ημερίδα «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών»

Η Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού (ΕΛΕΤΟΙΚ) με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα
«Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών»
στο Αιτωλικό, Μουσείο Βάσως Κατράκη – Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 έως 21:00.

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής στην Ημερίδα μέσω διαδικτυακής σύνδεσης  https://bit.ly/3En4lpp.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από την ΕΛΕΤΟΙΚ στο πλαίσιο του ομώνυμου Έργου* και αποσκοπεί στην ανάδειξη του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και περιοχή Natura Λίμνης Τριχωνίδας, καθώς και στην αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπισή του και στην ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού.

Η Ημερίδα θα περιλάβει:

  • Παρουσίαση του Έργου Φύλακες της Φύσης, από την Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού
  • Παρουσίαση της Μελέτης Καταγραφής και Αξιολόγησης χώρων Ανεξέλεγκτης Απόθεσης Απορριμμάτων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου -Αιτωλικού και εστίες απορριμμάτων στην παραλίμνια ζώνη της περιοχής Natura λίμνης Τριχωνίδας, από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων
  • Παρεμβάσεις από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές
  • Παρεμβάσεις από περιβαλλοντικούς φορείς και τοπικές οργανώσεις
  • Συζήτηση και συμπεράσματα.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συζητήσουμε ένα θέμα που αφορά το σύνολο των προστατευόμενων περιοχών, το σύνολο της κοινωνίας μας!

__________________________________________________________________________*

*Το έργο «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.). Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr.

Το Έργο υποστηρίζει ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και συμμετέχουν  ενεργά το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου και πολλοί τοπικοί φορείς/ομάδες πολιτών: (αλφαβητικά) «Act Now – Παρέμβαση Τώρα, Αγρίνιο», «Acheloos GrowUp», «Ε.Π.Π.Ι-ΔΡΟΥΜΕ», «ΙΔΕΑΠ Θέρμου», «Messolonghi by Locals», «Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ για την Αιτωλοακαρνανία», «Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Μεσολογγίου Η Βαράσοβα» και «Save the Hood Αγρίνιο».

Στην Ημερίδα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID-19.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.greekecotourism.org
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 210 7525080, 215 2151725 ή στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla