Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Ημερίδα «Παρακολούθηση θαλάσσιας χελώνας (Caretta caretta), βίδρας (Lutra lutra), κρασπεδωτής χελώνας (Testudo marginata) στις προστατευόμενες περιοχές του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Όρεων»

 

O Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Παρακολούθηση θαλάσσιας χελώνας (Caretta caretta), βίδρας (Lutra lutra), κρασπεδωτής χελώνας (Testudo marginata) στις προστατευόμενες περιοχές του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Όρεων», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών ειδών και οικοτόπων του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο του προγράμματος  ΥΜΕΠΕΡΑΑ, καθώς επίσης και για την ενεργοποίηση των δράσεων βελτίωσης του καθεστώτος διατήρησης της περιοχής ευθύνης του. Θα γίνουν επιμέρους παρουσιάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, την βίδρα Lutra lutra, καθώς επίσης και για την κρασπεδωτή χελώνα Testudo marginata. Σταθερή επιδίωξη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, παραμένει η διατήρηση και αξιοποίηση του φυσικού κεφαλαίου των περιοχών του δικτύου Natura 2000 του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης και η προώθηση της καλής κατάστασης διατήρησης οικοτόπων και ειδών, διαφυλάσσοντας την σημαντική βιοποικιλότητα των περιοχών μας. Ο Φορέας πιστός στην αποστολή για την διατήρηση και προφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών ευθύνης του, συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών για την ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα της περιοχής αλλά και τη σημασία της προστασίας της, από κάθε είδος κινδύνου.

Η ενημερωτική επιστημονική ημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εφαρμοστούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή  εξάπλωσης της COVID-19.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla