Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Εθελοντικός Kαθαρισμός στο Bαλτί Αστακού στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους

Δελτίο Τύπου της "RIVERVIEW PROJECT ΚΟΙΝΣΕΠ" για την εθελοντική δράση καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Βαλτί Αστακού την Κυριακή 05/12/2021 στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού και την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναδείξει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των μηχανισμών της αγοράς και να βοηθήσει στην επίλυση τους.
Στην περιοχή Βαλτί Αστακού του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, περιοχή του οικολογικού δικτύου Natura 2000, τριάντα (30) εθελοντές από την “RIVERVIEW PROJECT ΚΟΙΝΣΕΠ“, την ομάδα Save Your Hood Agrinio , το Σωματείο «Acheloos Grow Up» και της ομάδας “Φίλοι του Πολιτισμού και της Φύσης Οινιαδών” μαζί με στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, εντοπίσαμε τις αδυναμίες αυτές και τιμήσαμε τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού και την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (5 Δεκεμβρίου) μαζεύοντας πενήντα πέντε (55) σακούλες με 6000lt απορρίμματα. Ο Δήμος Ξηρομέρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και με ένα απορριματοφόρο περισύλλεξε τα συγκεντρωμένα απορρίματα.
Με τη δράση μας αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης των οικοτόπων, αλλά και να τονίσουμε πως με τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής μας μπορούμε να οδηγήσουμε την Αιτωλοακαρνανία στην Αειφόρο Ανάπτυξη.
Κλείνουμε με το μήνυμα του Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, κ. Ιωάννη Σελιμά:
“Όχι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η φύση δε μπαίνει σε καραντίνα”

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla