Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Ειδική γραμματεία υδάτων

Μετεωρολογικός σταθμός

Χάρτης Natura 2000

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης σε Διεθνή Ημερίδα για τον Αειφόρο Τουρισμό στις Προστατευόμενες Περιοχές


   Τα θέματα της ημερίδας αφορούσαν την στρατηγική της Ομοσπονδίας Europarc για τον τουρισμό σε προστατευόμενες περιοχές στην Ευρώπη. Την ημερίδα απασχόλησαν θέματα όπως το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα/χάρτης αξιολόγησης της Ομοσπονδίας, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Κάρτα/Χάρτης Αειφόρου Τουρισμού για Προστατευόμενες Περιοχές», ως ένα επιχειρησιακό εργαλείο συμμετοχικής μεθόδου βράβευσης στρατηγικών και δράσεων σχετικών με τον τουρισμό σε προστατευόμενες περιοχές.

   Εμπειρογνώμονες από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γαλλία αλλά και την Ιταλία παρουσίασαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή της σε πάρκα δικαιοδοσίας τους, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε μαζί με Φορείς από άλλες Προστατευόμενες Περιοχές της Ελλάδας στο στρογγυλό Τραπέζι που ακολούθησε με την παρουσία του στελέχους του κ. Μαλβίνας Καρανίκα. Γεωλόγος, M.Sc του Τμήματος Δημοσιότητας, Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης. . Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συγκριτική ανάλυση των προσπαθειών προώθησης οικοτουρισμού σε προστατευόμενες περιοχές και εθνικά πάρκα ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα ενώ συζητήθηκαν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η Κάρτα στην προσπάθεια οικοτουριστικής ανάδειξης και προστασίαςτους.
   Ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες, στα πλαίσια της προσπάθειας προστασίας και ανάδειξης των Εθνικών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών της Ευρώπης, όπου ο υγρότοπος του Μεσολογγίου-Αιτωλικού μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla